Ontwerper Andres Sarda ontvangt postuum Gouden Medaille voor Verdienste in de Schone Kunsten

Hij wordt herinnerd als een pionier die de mode, stijl en schoonheid van lingerie naar de catwalk en in de wereld bracht. Nuria Sarda, de dochter van de ontwerper en huidige directrice van het bedrijf, nam de prijs in ontvangst tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door de koning en koningin van Spanje en de Spaanse minister van Cultuur.

Het was in de jaren zestig in Barcelona dat Andres Sarda besloot korte metten te maken met de toenmalige standaard van donkerkleurige lingerie en ervan droomde zijn unieke visie ten uitvoer te brengen.

Hij was ervan overtuigd dat dameslingerie modieus, stijlvol en mooi kon zijn en wilde vrouwen helpen zich beter te voelen. Hij wijdde zijn werk hieraan door vrouwen aan te moedigen het gedateerde ondergoed in hun lades te vervangen door zijn creaties.

Op dat moment werd de legende Andres Sarda geboren, die postuum een medaille in de schone kunsten ontving als eerbetoon aan de Spaanse ontwerper, de pionier die lingerie, imago en mode wist te combineren en op de catwalk bracht.

De droom van de ontwerper leeft nu meer dan ooit. Andres Sarda was ook leermeester en mentor van zijn dochter Nuria die sinds 1998 trouw is aan haar vaders nalatenschap. Zij is nu de alchemist die met verbeeldingskracht de meest verfijnde materialen combineert en de geest van haar vader altijd levend zal houden.

De ceremonie werd bijgewoond door de koning en koningin van Spanje en de Spaanse minister van Cultuur. In verklaringen van Nuria Sarda " We zijn zeer dankbaar voor deze erkenning van het werk van onze vader. Hij wijdde zijn leven aan vrouwen en wilde dat zij zich beter zouden voelen. We weten zeker dat hij heel blij zou zijn geweest met deze prijs.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Andres Sarda

Andres Sarda is een lingeriemerk dat steunt op creativiteit, exclusiviteit en innoverende materialen. Een familiebedrijf dat zijn wortels heeft in de 19de-eeuwse textielindustrie en dat zich met succes heeft aangepast aan de moderne tijd en dat swimwear- en lingeriecollecties maakt met respect voor kwaliteit en mode. Een label ontworpen voor en door vrouwen dat streeft naar comfort, stijl en vrouwelijke schoonheid.


Luxe lingerie en badmode ontworpen in Barcelona sinds 1962.

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker onze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is. (https://www.andressarda.com/EU...). Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: https://www.andressarda.com/EU...


Contact

Sta. Eulalia 5 08012 Barcelona (ES)

info@andressarda.com

www.andressarda.com